Jdi na obsah Jdi na menu
 


90. výročí klubu

3. 4. 2019

 

90. výročí Klubu českých turistů odbor Žďár nad Sázavou

V roce 2019 si členové Klubu českých turistů ve Žďáře nad Sázavou připomínají 90.výročí svého založení. Již od samého začátku byl klub velice aktivní / viz.něco z historie / a nejen v propagaci zdravého pohybu v přírodě. V řadách členů se objevilo i nejedno známé jméno ze žďárských občanů. I v dnešních dnes máme v řadách žijící zasloužilé turisty – např. pan a paní

Terš Karel ročník 1927, Zdražil Vojtěch 1929, Forstová Vlasta 1930, Milfajt Ferdinand 1931, Milfajtová Zdeńka 1932, Štrupová Věra 1933, Sáblík Jan 1933, Laštovička Jaroslav 1933, Holá Eva 1934 a další.                                                                                                                         Někteří svému koníčku,  a mnozí i aktivní práci v klubu ve vedení klubu, tak i při vedení akcí a jejich organizaci, věnovali velkou část života života - např.pan a paní

Miloslav Kadlec, Oldřich Růžička, Antonín Drnovský, pan Čáslavský, Uhlíř, Šisler, Skřivánek, 

Sieibenburger, Špinar, Miluška Doležalová, Zdenka Bánovská, Zdena Kozáková, Zdena Kulíšková, paní Šustrová, Tietzová a další a další, ti, které všechny ani nelze vyjmenovat, aktivní turisty, nebo ti, kteří již svoji aktivní činnost ukončili, nebo se dnešních dní nedožili.

Těm všem bych chtěl, tedy nejen vyjmenovaným, poděkovat za jejich práci v klubu a stávajícím popřát do dalších let zdraví a ještě mnoho dalších kilometrů v přírodě.

I jako klub jsme byli často oceněni při účasti na různých akcích a sbírkách, např. při akci Čistá Vysočina, Novoroční čtyřlístek, nebo finanční přispění na výstavbu Bezručovy chaty na Lysé hoře a pod.                                                                                                                                                                  I práce při tvorbě turistických značek a při jejich obnově je záslužná a není zanedbatelná, máme na 900km značených tras a mnoho „značkařů“ je a bylo právě z klubu českých turistů.

Přeje současný předseda KČT odbor Žďár nad Sázavou Josef Miluška.